Is evaluative conditioning moderated by Big Five personality traits?


Vogel, Tobias ; Hütter, Mandy ; Gebauer, Jochen E.



DOI: https://doi.org/10.1177/1948550617740193
URL: https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1948...
Weitere URL: https://www.researchgate.net/publication/322033202...
Dokumenttyp: Zeitschriftenartikel
Erscheinungsjahr: 2019
Titel einer Zeitschrift oder einer Reihe: Social Psychological and Personality Science : SPPS
Band/Volume: 10
Heft/Issue: 1
Seitenbereich: 94-102
Ort der Veröffentlichung: Thousand Oaks, Calif.
Verlag: Sage
ISSN: 1948-5506 , 1948-5514
Sprache der Veröffentlichung: Englisch
Einrichtung: Außerfakultäre Einrichtungen > MZES - Arbeitsbereich A
Fachgebiet: 300 Sozialwissenschaften, Soziologie, Anthropologie
Abstract: Evaluative conditioning (EC), a change in liking of a stimulus due to its paired presentation with a positive or negative stimulus, is a key concept in attitude formation. The present article examines to what extent EC effects are moderated by Big Five personality. For this purpose, 567 participants completed an EC procedure and the Big Five Inventory. People high on neuroticism and agreeableness showed stronger EC effects than people low on those personality traits. In conclusion, attitude formation via EC depends in part on Big Five personality. This novel insight has important ramifications for EC research and personality research. As to EC research, the moderation by neuroticism suggests that EC effects intensify with an increased focus on valent stimuli. As to personality research, our findings reinforce the fundamental nature of the Big Five because they are evidentially able to moderate such basic learning phenomena as EC.




Dieser Eintrag ist Teil der Universitätsbibliographie.




Metadaten-Export


Zitation


+ Suche Autoren in

+ Aufruf-Statistik

Aufrufe im letzten Jahr

Detaillierte Angaben



Sie haben einen Fehler gefunden? Teilen Sie uns Ihren Korrekturwunsch bitte hier mit: E-Mail


Actions (login required)

Eintrag anzeigen Eintrag anzeigen